Navigation Menu+

Training ‘Het ik-boek’

Training: ‘Het ik-boek’

 

Wat: Training ‘Het ik-boek’

Wie: Voor kinderen tussen de 5 en 10 jaar samen met hun ouders

Wanneer: Woensdagmiddag 17 juni 2015 van 14:00 tot 16:00 uur

Waar: M4care, Smitsweg 74 te Hellevoetsluis

 

Zelfbeeld

Een zelfbeeld is datgene wat iemand over zichzelf denkt, de manier waarop iemand zichzelf ziet. Het zelfbeeld van een persoon ontwikkeld zich voortdurend. De manier waarop kinderen met een bassischoolleeftijd over zichzelf denken is sterk in ontwikkeling gedurende deze leeftijd. Kinderen leren wat zij leuk vinden, wie zij aardig vinden, wat ze niet leuk vinden en wat ze wel of niet graag doen. Ze zijn naarmate ze ouder worden steeds beter in staat om iets over zichzelf te vertellen.

 

Waarom een training ‘Het ik-boek’

Soms vinden kinderen het lastig om te vertellen hoe zij zichzelf zien, waar zij goed in zijn en wat zij wat lastiger vinden. Soms denken kinderen negatief over zichzelf en hebben ze het gevoel dat ze alles verkeerd doen. Soms durven kinderen geen nieuwe dingen te proberen omdat ze weinig vertrouwen hebben in hun eigen kunnen. In deze gevallen kan het voor kinderen fijn zijn om samen met iemand te kijken naar wie je bent, bij wie je hoort, wat je leuk vindt, wat je niet leuk vindt, wat je goed kan en wat je lastiger vindt. Bij M4care kan een kind samen met een begeleider of samen met zijn ouders zichzelf een beetje beter leren kennen tijdens de training ‘Het ik-boek’.

 

                          ‘Omdat ook het kleine ik-je grote aandacht verdiend’

 

Wat is ‘Het ik-boek’.

‘Het ik-boek’ is een groeimap met werkbladen, knutselwerken, tekeningen, foto’s en plaatjes gemaakt en/of uitgezocht door het kind. Een ik-boek gaat over de buitenkant en de binnenkant van een kind, aan bod komen onderdelen als wat is je naam, hoe zie je eruit, bij wie hoor je, wat vind je leuk om te doen en wat niet, wat vindt je makkelijk en wat moeilijk, waar ben je heel goed in en waar heb je wat hulp bij nodig. Kinderen die het net een beetje anders doen kunnen middels een ik-boek ook leren waarin zij hetzelfde zijn als anderen, waarin zij het een beetje anders doen, waar dat door het komt dat zij het een beetje anders doen en hoe je dat dan noemt. Ook kan een ik-boek in gaan op wat voor voordelen het heeft om een beetje anders te zijn en wanneer het eigenlijk best vervelend kan zijn om een beetje anders te zijn. Een kind leert zichzelf een beetje beter kennen.

 

Samen met mamma en/of pappa

Ouders spelen een belangrijke rol bij het ontwikkelen van een positief zelfbeeld bij kinderen. Ouders kennen de taal van hun kinderen en hebben de mogelijkheden om voorbeelden uit dagelijkse situaties aan te dragen. Dit maakt dat wij ouders graag betrekken bij ‘Het ik-boek’ van hun kind.

 

Kosten

De kosten verbonden aan de training ‘Het ik-boek’ zijn 35,- euro inclusief materialen.

 

Vragen of aanmelding

Heeft u nog vragen over de training ‘Het ik-boek’ neem gerust contact op met Marjon Hollmann of Katinka Blok van M4care op telefoonnummer 0181-745074. Denkt u dat uw kind baat heeft bij een training ‘Het ik-boek’ dan kunt u uw kind telefonisch of per mail aanmelden voor de training. U kunt de aanmelding mailen naar m.hollmann@m4care.nl of telefonisch de aanmelding bevestigen op het nummer 0181-745074. Bij een aanmelding per mail graag de volgende gegevens vermelden: naam ouder; telefoonnummer; naam kind; geboortedatum kind.