Navigation Menu+

Wie zijn wij

 

“In de afgelopen 25 jaar stapten veel ouders vermoeid, verdrietig of bezorgd mijn kamer binnen vol vragen over de ontwikkeling of het gedrag van hun kind. “Ik weet niet meer hoe ik het moet aanpakken thuis” “Ik wil niet de hele dag politieagent spelen” “Hoe moet het als hij straks 18 is?” Sommige ouders twijfelden ook aan hun ouderschap en vonden dat ze gefaald hadden. Door goed te luisteren, de juiste vragen te stellen, ouders te laten zien wat er wel goed gaat en hun “koffertje” te vullen met nieuwe kennis en inzichten vonden zij de mogelijkheden tot veranderingen die pasten bij henzelf, hun kind, hun gezin. Niet alle problemen bleken geheel oplosbaar, niet alle zorgen konden altijd worden weggenomen. Maar ouders hervonden het plezier, hun zelfvertrouwen, zij leerden hun kind beter begrijpen en konden daarna zelf de oplossing vinden op de volgende vraag.”

Marjon

Marjon Hollmann, gezinsbegeleider/systeemcoach

 

“Het is gewoon lekkerder dweilen als je weet dat ondertussen tenminste iemand probeert de kraan te repareren.”

 

“Sinds 2005 ben ik werkzaam in de jeugdzorg als psycholoog en sinds 2011 als GZ-psycholoog. Voor mij gaat het helpen van kinderen, of het nu gaat over hun ontwikkeling, gedrag of de gevolgen van een stoornis, verder dan de hulp aan het kind zelf. Voor mij is een kind onlosmakelijk verbonden met zijn omgeving; ouders, broertjes of zusjes en soms grootouders. Of dit nu op een positieve of negatieve manier is, gezinsleden beïnvloeden elkaar wederzijds. In deze verbondenheid ga ik met het gezin op zoek naar ieders kracht en kwaliteiten en vaak schuilt hier ook de oplossing voor de uitdagingen waar een kind en zijn gezin voor staat. In moeilijke tijden beseffen gezinnen vaak niet meer over hoeveel krachten en mogelijkheden ze beschikken. Het is mijn doel een kind met zijn gezin te helpen deze krachten te hervinden.​”

Maaike

Maaike van Nielen, GZ-psycholoog 

 

“In 2013 ben ik afgestudeerd als orthopedagoog aan de Universiteit Leiden. Daarbij heb ik me gespecialiseerd in ontwikkelingsstoornissen. Tijdens mijn stage en latere werkervaring leerde ik een nieuwe kijk op de hulpverlening kennen. Hulpverlening die zich richt op de zoektocht naar mogelijkheden, kansen en sterke kanten. Zonder daarbij datgene wat kinderen moeilijk vinden  en waar zij een steuntje bij in de rug moeten hebben uit het oog te verliezen. Dat deze zoektocht zonder ouders niet mogelijk is, is zeker. Ouders zijn expert van hun kind. En zelfs experts weten het soms even niet meer. Dan is het fijn als iemand meekijkt en wat extra handvatten aanreikt. Het samen met ouders creëren van een stevige en veilige omgeving voor kinderen die het net een beetje anders doen is een heuse opgave. Vaak gepaard met horten en stoten. Maar ook altijd met mooie momenten, cadeautjes waarbij trots en blijdschap niet mogen ontbreken.”

Katinka

Katinka Blok, Orthopedagoog

 

Meer lezen…