Navigation Menu+

Kinderen

 

Download de folder voor ouders en kinderen

 

 “We kunnen niet van alle kinderen dezelfde sterren maken, we kunnen ze wel allemaal laten schitteren!”

Wie

Ben je nu groot of klein, sportief of muzikaal, blond of donker, stil of druk, eigenwijs of onderzoekend, onzeker, snel boos of altijd vrolijk, jongen of meisje en tussen de 0 en 18 jaar, dan kun je bij ons terecht!

Wanneer

Vaak maken je ouders of je leerkracht zich zorgen omdat het thuis of op school lastig gaat of niet gezellig is. Ze willen bijvoorbeeld graag dat je minder snel boos wordt, beter in je vel zit, fijner kunt spelen met je broertjes of zusjes of je beter kunt concentreren op school. Of misschien hopen ze dat wij je kunnen helpen omdat je snel verdrietig bent of niet veel vriendjes hebt.

Wat

Als je bij ons komt willen we ook van jou graag weten wat er aan de hand is. Je zit aan een tafel of op een luie zitzak in een spreekkamer. Vaak worden in het begin ook vragenlijsten of testjes gebruikt. Als het duidelijker wordt wat er aan de hand is, gaan we samen aan het werk om het probleem aan te pakken.

Hoe

Er kan worden gewerkt met huiswerkopdrachten, tips en trucs, trainingen of gesprekken om jezelf, het probleem en de oplossingen beter te begrijpen. We zullen dus vooral veel met elkaar praten en oefenen. Soms kan het ook helpen om met elkaar dingen te tekenen. We gaan vooral met elkaar op zoek naar de beste oplossing voor jullie situatie zowel thuis als op school.

Waar

Meestal kom je met je ouders naar ons, we zitten dan in een spreekkamer of een spelkamer. Maar het kan dus ook zo zijn dat wij naar jullie toe komen thuis of naar jouw school.

Binnenstebuiten - kopie

 

Meer lezen…