Navigation Menu+

Wie zijn wij

“In de afgelopen 25 jaar stapten veel ouders vermoeid, verdrietig of bezorgd mijn kamer binnen vol vragen over de ontwikkeling of het gedrag van hun kind. “Ik weet niet meer hoe ik het moet aanpakken thuis” “Ik wil niet de hele dag politieagent spelen” “Hoe moet het als hij straks 18 is?” Sommige ouders twijfelden ook aan hun ouderschap en vonden dat ze gefaald hadden. Door goed te luisteren, de juiste vragen te stellen, ouders te laten zien wat er wel goed gaat en hun “koffertje” te vullen met nieuwe kennis en inzichten vonden zij de mogelijkheden tot veranderingen die pasten bij henzelf, hun kind, hun gezin. Niet alle problemen bleken geheel oplosbaar, niet alle zorgen konden altijd worden weggenomen. Maar ouders hervonden het plezier, hun zelfvertrouwen, zij leerden hun kind beter begrijpen en konden daarna zelf de oplossing vinden op de volgende vraag.”

Marjon Hollmann, gezinsbegeleider/systeemcoach

 

“Het is gewoon lekkerder dweilen als je weet dat ondertussen tenminste iemand probeert de kraan te repareren.”

 

“Sinds 2005 ben ik werkzaam in de jeugdzorg als psycholoog en sinds 2011 als GZ-psycholoog. Voor mij gaat het helpen van kinderen, of het nu gaat over hun ontwikkeling, gedrag of de gevolgen van een stoornis, verder dan de hulp aan het kind zelf. Voor mij is een kind onlosmakelijk verbonden met zijn omgeving; ouders, broertjes of zusjes en soms grootouders. Of dit nu op een positieve of negatieve manier is, gezinsleden beïnvloeden elkaar wederzijds. In deze verbondenheid ga ik met het gezin op zoek naar ieders kracht en kwaliteiten en vaak schuilt hier ook de oplossing voor de uitdagingen waar een kind en zijn gezin voor staat. In moeilijke tijden beseffen gezinnen vaak niet meer over hoeveel krachten en mogelijkheden ze beschikken. Het is mijn doel een kind met zijn gezin te helpen deze krachten te hervinden.​”

Maaike van Nielen, GZ-psycholoog 

 

“In 2013 ben ik afgestudeerd als orthopedagoog aan de Universiteit Leiden. Daarbij heb ik me gespecialiseerd in ontwikkelingsstoornissen. Tijdens mijn stage en latere werkervaring leerde ik een nieuwe kijk op de hulpverlening kennen. Hulpverlening die zich richt op de zoektocht naar mogelijkheden, kansen en sterke kanten. Zonder daarbij datgene wat kinderen moeilijk vinden  en waar zij een steuntje bij in de rug moeten hebben uit het oog te verliezen. Dat deze zoektocht zonder ouders niet mogelijk is, is zeker. Ouders zijn expert van hun kind. En zelfs experts weten het soms even niet meer. Dan is het fijn als iemand meekijkt en wat extra handvatten aanreikt. Het samen met ouders creëren van een stevige en veilige omgeving voor kinderen die het net een beetje anders doen is een heuse opgave. Vaak gepaard met horten en stoten. Maar ook altijd met mooie momenten, cadeautjes waarbij trots en blijdschap niet mogen ontbreken.”

Katinka Blok, Orthopedagoog

 

“Sinds juli 2021 werk ik bij M4Care. Met mijn vriend en onze twee katten woon ik in Capelle aan den IJssel. Koken en bakken is naast paardrijden mijn passie. In 2018 heb ik de PABO succesvol afgerond. Na een jaar voor de klas besloot ik om verder te studeren. Op de Erasmus Universiteit heb ik de studie orthopedagogiek in 2021 met succes afgerond. Tijdens mijn studie heb ik mij gefocust op de werking van het brein, voornamelijk bij kinderen met autisme en prematuur geboren kinderen. Als orthopedagoog ben ik creatief in mijn oplossingen, sta ik altijd open voor nieuwe ontwikkelingen en ben ik sociaal en toegankelijk. Met ontzettend veel plezier en enthousiasme help ik kinderen en ouders. Ik ga, eventueel samen met collega’s, op zoek naar de beste manier om kinderen en hun omgeving verder te helpen. Kijken naar een oplossing die bij het gezin past, rekening houdend met de kwaliteiten van een kind en zijn omgeving. Het inzetten van de sterke kanten, om het kind en de ouders te laten ontwikkelen, is essentieel.”

Daniëlle Bouwmeester, Orthopedagoog

 

“In 2020 ben ik afgestudeerd als orthopedagoog aan de Universiteit Leiden. Tijdens mijn werk heb ik ondervonden hoe belangrijk het is dat er gekeken wordt naar het individuele kind en zijn omgeving. Voor mij is het van belang dat een kind ervaart dat het uniek is. Ik kijk naar wat een kind nodig heeft zonder te veel te focussen op een diagnose of protocol. Dit in samenwerking met het kind, de ouders en wanneer gewenst met school. Samen zoeken naar de krachten van het kind en samen kijken naar wat werkt voor het kind en zijn omgeving. Ik streef ernaar om ervoor zorgen dat het kind en zijn omgeving zich gesterkt en gemotiveerd voelen om nu en in de toekomst situaties aan te pakken.”

Keri de Jongh, Orthopedagoog

 

“Mijn streven is om de kwaliteit van leven van kinderen en gezinnen te verhogen. Elk mens is uniek en ervaart de hobbels of bergen in zijn leven anders. De één stapt er makkelijk overheen en de ander wordt er door geraakt of beheerst het zijn/ haar leven en stemming. Mijn doel is om de ander te helpen om weer plezier in het leven te krijgen en zich vrij en veilig te voelen. Voor mij is het belangrijk dat het kind en de ouder zich gehoord en gezien voelen. Dat zij weten dat zij er toe doen en goed zijn zoals ze zijn.

Als GZ-psycholoog bied ik kennis, ervaring maar vooral vertrouwen en geduld. Ik deins niet terug voor moeilijke onderwerpen, hou van een uitdaging en beschik over een gezonde dosis humor. Ik ben daarnaast een levensgenieter en ben zeer empathisch.”

Leontien Brasser, GZ-psycholoog

 

“In 2004 heb ik mijn Secretaresse diploma behaald en heb ik veel werkervaring opgedaan bij verschillende organisaties. Daarna heb ik mijn kennis uitgebreid door diverse vak gerelateerde cursussen te volgen.

Bij M4Care ben ik uw eerste aanspreekpunt, en zorg ik dat uw vraag bij de juiste persoon terecht komt. Ik verzorg de administratieve kant van uw aanmelding, zet een lekker kopje koffie voor u tijdens uw bezoek aan onze praktijk, en zorg ik van begin tot het eind van het traject voor uw dossier. Dit doe ik met heel veel plezier.

Als moeder in een samengesteld gezin heb ik veel geleerd over stiefsystemen en heb ik een enorme interesse ontwikkeld voor pedagogiek. Deze aspecten samen maken mij dankbaar dat ik op de achtergrond ook iets kan betekenen voor de kinderen en gezinnen die bij M4Care binnenkomen.”

Denise Hofman, praktijkmanager 

 

Meer lezen…